Geschiedenis

1 oktober 1945
De stichters van Blauw-Zwart kwamen voor het eerst samen in het vergaderzaaltje van Louis Versyp. Onder het voorzitterschap van Julien Smessaert starten het 13 koppige bestuur met de supportersclub.

1 september 1946
Tijdens de oorlogsjaren verdwenen de meeste supportsclubs waardoor er voor onze club heel wat mogelijkheden waren. Heel wat cafés uit Brugge en uit de omgeving werden een onderafdeling van onze supportersclub.
 
Doordat Club erin slaagde om kampioen te spelen en naar eerste klasse te promoveren werd ons succes alleen maar groter. Blauw-Zwart richtte voor het eerst verplaatsingen in, eerst was dit per trein later werd er overgeschakeld naar autocars.
 
In 1951 besliste de voetbalbond dat er een kalender black-out kwam. Dit wilde zeggen dat de clubs pas op woensdag wisten tegen wie ze dat weekend speelden. Het werd dus quasi onmogelijk om verplaatsingen te organiseren. In 1956 werd de kalender terug vrijgegeven, maar ons ledenbestand was serieus afgezwakt.
 
Er werden drie van onze bestuursleden, Julien Smessaert, André Piccu en André Claeys, opgenomen in de werking van Club Brugge. Dit was een groot verlies voor onze supportersclub.

1956
Drie nieuwe bestuursleden, Roger Vandendriessche, Robert Van Hollebeke en Marcel Vankeersbilck, wilden Blauw-Zwart nieuw leven in blazen.
 
Jaren 70
Dankzij de succesvolle Europese campagne waren dit voor de supportersclub gouden jaren. We hadden leden over het hele land om Europees mee te kunnen op verplaatsing.
 
Later werden er over het hele land supportersclub opgericht. Hierdoor besloot het bestuur van Club om een officiële supportersfederatie op te richten. Deze nam de coördinerende en organiserende taak van Blauw-Zwart over. Het bestuur van Blauw-Zwart had hier geen bezwaar mee, ze sloten zelfs als eerste aan bij de officiële supportersfederatie. Ze leverden zelfs de voorzitter Julien Smessaert en de penningmeester Charles Louwage.
 
Voorheen waren er meerdere lokalen verspreid over de stad, later kwamen er twee vaste lokalen namelijk, "De Klokke" en "De Olympos".

Jaren 90
Kort na elkaar moest Blauw-Zwart dan het overlijden betreuren van de twee belangrijkste hoofdfiguren Charles Louwage (1992) en stichter voorzitter Julien Smessaert (1994).
Het bestuur besliste om de activiteiten verder te zetten en om op verplaatsing te blijven gaan.
 
2009
Door het wegvallen van de vorige lokalen vertrekken we nu vanuit het "FCB Kaffee". Als oudste supportersclub kunnen vertrekken vanuit het Jan Breydel leek ons iets speciaals. Als tweede vertrekpunt kunnen we terecht in de "Bowl Inn".
 
Seizoen 2013-2014
Vanaf dit moment zijn we niet meer gewoon Blauw-Zwart 52, nee nu zijn we Blauw-Zwart 52 De Klokkers. We hebben een roepnaam gekozen zodat we ons kunnen onderscheiden van de andere supportersclubs.

We beginnen met een jonger bestuur: Kevin Vanden Broucke, Marc De Clerck, Bjorn Goethals, Chris Hollevoet, Niels Devriendt, Nick Boete en Martine Calleeuw. We willen heel toekomstgericht werken en er volledig voor gaan! Op naar nog vele mooie jaren met De Klokkers en met onze ploeg!

Seizoen 2020-2021
Na een heel vreemd voetbalseizoen willen we dit nieuw seizoen graag uitpakken met positief nieuws. Wij laten u dan ook graag weten dat wij sinds kort 2 nieuwe bestuursleden in onze supportersclub hebben mogen verwelkomen.
Welkom Roy en Glenn.

Ga terug

Fan van Club Brugge? Zin om met ons mee te reizen?

Laat je gegevens achter om meer informatie te ontvangen en als je wil, het nieuwste lid te worden van "De Klokkers"!

Olé, nu blijf je steeds op de hoogte van het laatste "Klokkers-nieuws"

Met dank aan onze sponsors